Neprijetna stvar sodobnega turizma

Še ene neprijetne plati sodobnega turizma, onesnaževanja velemest, se loteva Badurina v projektu raziskovanja urbanega materialnega sveta, kjer prevzema vlogo znanstvenice, nekakšne urbane arheologinje. Gre za natančno določen proces, v katerem umetnica izbira odvržene predmete, smeti, ki jih je pridobila z metodo zbiranja. Potuje po različnih mestih sveta in po natančno določeni metodi išče, selekcionira in prezentira izbrani material. onesnaževanje okoljaTako je raziskovala v Moskvi, Pekingu in Hong Kongu in pa v Litvi, Latviji, Estoniji, Pragi, Krakowu, Bratislavi, Budimpešti in Berlinu. Izbrani predmeti z dokumentiranjem in arhiviranjem postanejo muzealije, artefakti mest, v katerih so bili izbrani, ki ne definirajo samo urbane lokacije, temveč govorijo o načinu življenja. Umetnico zanimajo izbrani objekti kot prenašalci lokalne identitete: sporočajo načine množične izdelave, tipiko kulture, zajemajo atmosfero posameznega in intimnega. Ob tem projekt opozarja na vezi med izbrano lokalno populacijo, ki je ne glede na sprejemanje vseh globalizacijskih procesov še zadržala svoje posebnosti in značilnosti. V temeljne elemente turističnega imaginarija poleg spominkov sodijo še razglednice. Japonski konceptualni umetnik Kawara je v šestdesetih in sedemdesetih letih svoje prijatelje bombardiral s potiskanimi dopisnicami, na katerih je dokumentiral vsakodnevni čas vstajanja in srečevanja z ljudmi na svojem potovanju okoli sveta. Od takrat so potovanja okoli sveta postala bolj razširjena in modna, avtorska razglednica kot medij umetniškega izražanja pa je bila deležna vseh ključnih prijemov in trendov s področja popularne kulture in sodobne umetnosti, predvsem citiranja, prisvajanja oziroma ready-madea. Tako je, denimo, Varl svoj projekt mestnega koledarja v ljubljanskem parku Zvezda v okviru projekta Ljubljana nadgradila z avtorsko razglednico v založbi galerije. V tej tradiciji sta Lažetić in Habicht svojemu prijatelju Štromajerju v roku dveh mesecev vsak dan pošiljala kartice s potovanja po Indiji, s katerih je dnevniške zapise potem Štromajer prenašal na spletno stran projekta.  

Otroški nahrbtnik za v vrtec

Starše je bila kar groza. Pomislite, njun malček, pa ga imenujmo Marko, je nekoč za rojstni dan dobil otroški nahrbtnik z imenom in v obliki zajčka. Nahrbtnik je bil sicer na pogled kar lušten, mehak in plišast. Vendar ko ga je človek pogledal malo bolj podrobno, se je vprašal, le kako bo to stalo na otroškem hrbtu? In kaj kmalu se je izkazalo, da je to tudi res. Mali marko je svoj novi otroški nahrbtnik za v vrtec dal na ramena, potem pa… Naramnice so lezle iz malega ramena, ena bolj kot druga, glava zajčka pa je bila tako težka, trup nahrbtnika pa mehak, da je zajček imel svojo glavo nekje v bližini svoje riti. Namesto da bi mali Marko na izletih užival, se je mučil in mučil, da je ta nesrečni otroški nahrbtnik ostal na malih ramenih. Starša sta vedela, da nekaj morata narediti, toda kaj, sam se Marko od nahrbtnika ni želel ločiti. In domislila sta se… Sicer se zdi logično, ampak je lažje reči kot storiti – poiskati otroški nahrbtnik, ki bo prijazen do Markovega nahrbtnika in mu bo ob enem tudi všeč. Markova starša tako nista po naključju naletela na spodnji video. Kako to, da ne po naključju? Iskala sta otroški nahrbtnik za v vrtec in pred nakupom sta se želela prepričati, da bo otroški nahrbtnik resnično primeren za njunega otroka. Vas zanima, kaj ju je takoj prepričalo? Poglejte si video in stvar bo več kot očitna.

Ste opazili? V videu, ki prikazuje otroški nahrbtnik ni prav ničesar skritega. Točno se vidi oblika, velikost, ter material otroškega nahrbtnika. Tudi naramnice so čisto nekaj drugega od tistih ki jih je sedaj imel nesrečni zajček. Markova starša sta takoj vedela, da je to tisto kar iščeta. Jasne fotografije, nič skrivanja, za piko na i pa imata na razpolago še vračilo otroškega nahrbtnika, če z njim slučajno nebi bila zadovoljna. Pri funky.si namreč ponujajo kar 30 dni garancije na zadovoljstvo. Kar težko je bilo počakati en delovni dan, da je mali Marko prejel težko pričakovani svoj novi otroški nahrbtnik za v vrtec. Starša sta zanj izbrala obliko pikastega kuža. In Marku prav nič ni bilo hudo za njegovim zajčkom, kuža je bil veliko bolj simpatičen. Pa še na izletih mu ni prav nič nagajal. Tako je, tudi otroci se naveličajo nositi nekaj kar jih žuli. Otroški nahrbtnik kuža piki je postal Markov najboljši prijatelj. Spremljal ga je v vrtec, na izlete, varno in pazljivo je hranil Markovo malico, posladek, jopico, pa še s eje našel prostor za najljubšo igračko. Markovo veselje je bilo tako za njuna starša vredno zlata, še bolj dragoceno pa je bilo to, da sta vedela, da je ta otroški nahrbtnik tudi prijazen za Markova mala ramena in ga pri hoji prav nič ne moti. Kakšen motiv pa boste izbrali vi za vašega malčka? Vam je všeč otroški nahrbtnik v obliki žabice, ali morda račke? Ima vaš otrok raje medvedka, ali kuža? Izkoristite omejeno zalogo in naredite dobro delo za vašega malčka. In ne pozabite, če z otroškim nahrbtnikom ne boste zadovoljni, vam funky.si nudi 30-dnevno garancijo na zadovoljstvo. Zato le hitro kliknite sem in si izberite motiv, ki je vašemu malčku najljubši.

NAČIN ZABAVE

V dobi odraščanja se spreminja odnos fantov in deklet do igre, mladostniki se pač igrajo drugače kot petletniki in posegajo po drugačnih igračah in materialih za igro, bolj kot punčke in avtomobilčki jih privlačijo denimo gameboy in računalniške igre. »Računalniške in podobne igre vplivajo na različne otrokove sposobnosti: zaznavne (sledenje, spremljanje, prestrezanje premikajočih se predmetov na zaslonu …), kognitivne (predvidevanje, sklepanje, pomnenje, logično mišljenje …), socialne (med igro s prijatelji si izmenjujejo informacije, dogovarjajo se, izmenjujejo si igrice …) in na sposobnost koordinacije oko-roka (vešče pritiskanje na gumbe). V igri se otrok identificira z domišljijskimi, namišljenimi junaki in je aktiven, saj sam izbira zahtevnost in hitrost igre. Zato lahko tudi te igre pozitivno vplivajo na otrokov razvoj,« pravi Lešnik Muskova. Odrasli se včasih tudi po nepotrebnem bojijo, da igranje računalniških iger vodi otroka v socialno izoliranost: »Raziskave opozarjajo, da lahko računalniške igre celo povečujejo socialne stike med vrstniki; tudi če jih otroci igrajo sami, so potem, ko se družijo, igrice predmet njihovih pogovorov. Seveda pa ima prepogosto igranje računalniških iger lahko neugodne posledice za otroka, denimo glavobole, utrujenost, zanemarjanje družabnih stikov, odvisnost … Zato naj starši otroku postavijo pri igranju računalniških iger jasna pravila, na primer, koliko časa lahko presedi ob igri; pomembno je, da starši sodelujejo pri izboru iger in otroka usmerjajo tudi k drugačnemu načinu preživljanja prostega časa.« Ko otrok odraste Potem fant in dekle odrasteta, računalniške igrice ostanejo v preteklosti, lep spomin, kot tisti na oguljenega medvedka, ki ga mnogi kljub starosti še hranijo in se jim že ob spominu nanj na ustnice prikrade droben nasmeh. Morda vzbudi spomin na vonj pravkar pečenih piškotov, ki jih je mama jemala iz pečice, in ste enega zmaknili s pladnja in še vročega, ponujali svojemu medvedku, da ne bi bil žalosten. Je res ali pa se zgolj zdi, da se odrasli ne igramo več? Se z leti izgubi otroško veselje do igrač in igre? Se ne znamo več igrati? Ali pa smo prepričani, da je igra rezervirana le za otroke? »

Velika dekorativna stenska nalepka

Ideja o velikem drevesu z zelenimi listi in cvetočimi plodovi na steni v prazni predsobi, mi ne gre iz glave. Velika dekorativna stenska nalepka. In če se še malo zamislim o videzu te stenske nalepke, me misli pripeljejo v malo abstraktne ali umetniške vode. Ne potrebujem dekorativne nalepke z realnim videzom. Lepo jablano z rdečimi jabolki imam že pred hišo. Problem je le v letnih časih. Pozimi so drevesa v zunaj tako turobno pusta. Ko bom imela stensko nalepko v predsobi, bo čisto drugače. Nalepka z motivom drevesa ima lahko bolj umetniški in domišljijski videz. Deblo in veje bi bile realne. Zelene cvetove in barvne plodove na stenski nalepki pa prepustimo domišljiji. Važno je, da so barvne. Razne vijuge, liki, najraje okrogle nalepkice, da popestrijo pogled. Takšna ideja se mi že mesece podi po glavi. Med prostim časom in ponoči premišljujem o prazni steni in stenskih nalepkah. Mislim pa, da se bliža čas, da se lotim nakupa in razveselim svoje srce. Mislim, da bo izbrana stenska dekoracija všeč mojim obiskovalcem. Kajti to bo prva stvar, ki jo bodo zagledali ob vstopu v moj dom.  Komaj čakam da se lotim tega projekta in podviga. Razmišljala sem že o kakovosti stenskih nalepk in ostalih karakteristikah ter kako se bo nalepka čez par let odstranila. Že od nekdaj smo navajeni, da na tri do štiri leta oziroma odvisno od uporabe prostorov, prebelimo stene. Tukaj ne vidim problema v stenski nalepki. Slišala sem že nekaj pritožb o tem kako pustijo nalepke določene sledove na steni. Ja, razumljivo da pustijo. Nekatere pustijo malo lepila, nekaterim pa ostane rob ob nalepki. Logično pomislite in se lotite dela, ne pa da se samo pritožujete. V otroški sobi sem pred časom prestavljala otroške stenske nalepke na drugo steno. Brez problema sem jih odstranila in prilepila na drugo stran. Stena je ostala lepa kot prej, kajti zamenjavo sem naredila v parih mesecih. Čez kakšen teden pa sem šele opazila madeže na steni, kjer so bile otroške nalepke. Takoj sem se prijela za glavo, kako tega nisem prej opazila. Vendar ko sem pobliže pregledala, je ostalo na steni nekaj lepila od nalepk in se je gor prilepil prah. Vzela sem suho krpo ter prebrisala steno na tistem koncu, tako da je šlo lepilo in vsa umazanija dol. Druga možnost kjer ob odstranitvi stenskih nalepk ostane barvni rob, pa zahteva malo več dela. Razumljivo da po dolgotrajni uporabi nalepke oziroma ob večji uporabi prostora, kjer je stenska nalepka, postane stena umazana. Ravno zato prebarvamo stene na par let. Stensko nalepko odstranimo in za njo je stena enaka kot prvič, ostali del pa pokaže kako se je ob dolgotrajni uporabi stena zamazala. Ni druga rešitve, kot da stenske nalepke odstranimo in prebarvamo stanovanje. V tem času se nalepke lahko naveličamo. Ker večinoma niso tako velik strošek jih zamenjamo za druge dekorativne nalepke.  

Lepotilni učinki

Podpora modrosti rastlin Naravna kozmetika temelji na zdravilnih in lepotilnih učinkih zelišč in rastlinskih olj, kreme in losjoni iz zakladnice narave pa pripomorejo tudi k varovanju okolja. Naravni izdelki spodbujajo kožo, da sama proizvaja svoje učinkovine. Kreme tako sodelujejo z njo in zato skorajda ne povzročajo alergij. Koža mora delati, naravna kozmetika pa jo pri tem le podpira z modrostjo rastlin, ki jih vsebuje. Izberite svojo naravno nego! Pri odločitvi za naravno kozmetiko se sprva lahko zgodi, da se po nekaj dneh uporabe pojavi rdečica ali netipični izpuščaji. Vendar ni skrbi – gre namreč za naravni proces čiščenja kože. Za potrditev, ali smo kljub vsemu alergični na naravno kremo, pa opravimo preizkus in jo nanesemo na notranjo stran roke. Če se pokaže reakcija, gre za alergijo na katero od sestavin v kremi, zato je nehamo uporabljati. Če pa reakcije ni, a jo čutimo, na primer na obrazu, gre za naravni proces razstrupljanja kože. Potrpimo in vztrajajmo – naravna kozmetika se vsekakor obrestuje. lepotilni učinki Maslena nega V zadnjem času so od naravne kozmetike, ki ne povzroča alergij, zelo zaželeni izdelki za nego kože iz masla. Varujejo pred izgubljanjem vlage in so najboljša nega za obraz in izpostavljene predele na rokah, komolcih in kolenih. Vežejo se z naravnim hidrolipidnim plaščem in ne mastijo polti. Po nanosu je koža prožna in gladka. Vitamin E v maslu jo varuje pred negativnimi vplivi okolja in tako preprečuje staranje. Nanos pa gre resnično kot po maslu. Eno izmed najbolj priljubljenih in učinkovitih je zagotovo karitejevo maslo. Beseda karite pomeni življenje, karitejevo drevo pa raste v osrednji Afriki. Z njegovimi sadeži se domačini prehranjujejo, medtem ko iz semen, ki vsebujejo približno 50 odstotkov maščobe, pridobivajo maslo, ki je zaradi odličnih lastnosti primerno za naravno nego telesa. Blagodejne snovi delujejo kot vezivo za vlago in tako gladijo kožo ter jo varujejo pred izsušitvijo, saj se olje zelo dobro vpija. Uporabno je brez dodatkov in zato primerno tudi za občutljive. Pospešuje celo zdravljenje brazgotin in zmanjšuje gube. Poleg vsega ima naravni zaščitni faktor. V kožo dovaja precej vlage, obnavlja kožne celice in je dobra osnova za izdelavo mazil in krem. Najboljše je v izdelkih za nego ustnic ter kremah za telo in obraz. Predvsem pa ne povzroča alergij na koži.  

Clocky – budilka ki pobegne

Budilka ki pobegne – Clocky bo poskrbela, da ne boste poslušali vedno iste zgodbe in izgovore! So to le želje ¸za darila, ali je lahko resnično? Ah, zjutraj sem zaspal, mi ni uspelo it telovadit. Res sem hotel iti, ampak, ampak, ampak… Pomisli, bi imel še takšne izgovore, če bi ga budila budilka ki pobegne – clocky? Mogoče ta vaš zaspani prijatelj v kratkem praznuje? Mogoče rojstni dan? Če je temu res tako, ga malo povprašajte, kakšne želje za darila ima v mislih. Mogoče si bo sam od sebe zaželel nekaj, s čimer bo pregnal to zaspanost. Ena izmed super idej za darilo je tudi budilka ki pobegne – Clocky

Clocky – zabavno darilo

clocky budilkaTudi če so njegove želje za darila drugačne, če na prvo žogo ni v njegovih mislih budilka ki pobegne – clocky, mu vseeno lahko pomagate. Bodite super prijatelj, ki pomaga rešiti neprijetno težavo. Ne le, da bo ob tej budilki ki pobegne – clocky čisto vsak zagotovo vsatane. Vendar ob tem prebujanju se bo vaš prijatelj tudi kvalitetno natelovatil, že na vsezgodaj, saj bo budilko ki pobegne – clocky najprej moral ujeti – naprej, nazaj, levo, desno, obrat…Mogoče pa so njegove želje za darila vsebovale tudi jutranje aktivnosti. Situacija pa ni tako preprosta, ne govorimo le o dirkanju budilke. Ta budilka ki pobegne – Clocky poleg tega ustvarja tudi neverjetno nadležen zvok, ki čisto vsakega zagotovo postavi pokonci. Tako boste s takšnim darilom (budilka ki pobegne – clocky) uslišali ne le eno, temveč kar nekaj želja za rojstni dan vašega prijatelja.

budilka ki pobegne je super ideja za darilo

Kako deluje to zabavno darilo? Budilka ki pobegne – Clocky se enostavno odpelje. Vaš prijatelj pa za njo – reši dve težavi na mah – zbudil se bo, zraven pa še malo potelovadil. Zato hitro kliknite na spodnji gumb in že jutri je to izvirno darilo lahko pri vašemu prijatelju. Budilka ki pobegne – Clocky potrebuje 4xAAA baterije, ki niso vključene. Da pa bodo želje za darila popolnoma uslišane, pa lahko baterije dodate kot opcijo.

Hahaha. Si predstavljaš, kako zjutraj ska?eš po sobi in loviš tole uro? Neprecenljivo bi bilo takrat ob sebi imeti fotoaparat.  Da pa se ne boš vedno igral samo sam in lovil to ?udno uro, klikni še sem,…. Pst, ?isto po?asi klikni sem

Čiščenje stanovanja in kako si lahko pomagamo

Večina od nas radi živimo v čistem in urejenem stanovanju. V stanovanju preživimo največ časa, saj v njem preživljamo prosti čas, se prehranjujemo, družimo s prijatelji, po koncu dneva pa v njem zaspimo. Stanovanje mora biti čisto in urejeno saj se v takem prostoru bolje počutimo in to se nam pozna tudi navzven saj smo bolj sproščeni in zadovoljni. Pri redni uporabi pa se stanovanje hitro spremeni v nered. Zato ga moramo redno čistiti in pospravljati. Velikokrat nas lahko presenetijo obiski in ne želimo si, da si o nas ustvarijo vtis, da smo ne urejeni in ne higienični.

Čeprav je čiščenje stanovanja za veliko ljudi povsem normalno in imajo tako rekoč sobotne dopoldneve primerne za čiščenje, vedno več ljudem zmanjkuje časa za čiščenje. Pri vedno daljših delovnikih zaradi pomanjkanja časa, se vedno več ljudi odloča za tako imenovane enotedenske generalke, ki se navadno odvijajo med vikendom. Ravno takrat, ko bi morali imeti čas zase in uživati čas z bližnjimi. V kolikor boste stanovanje čistili sami, lahko na tem blogu najdete nekaj nasvetov.

Veliko ljudi si zaradi pomanjkanja časa za pomoč pri čiščenju izbere privatnike, ki jim dodaten zaslužek pride še kako prav. Ponavadi pa pri takih ljudjeh nemoramo računati na popolno čiščenje saj nimajo profesionalne opreme in izkušenj, ki še tako štejejo. Poleg tega pa na njih nemoramo računati v času odsotnosti. V tem primeru je boljše najeti razne čistilne servise, ki vam v vsakem trenutku najdejo čas za temeljito čiščenje in imajo dovolj strokovnega kadra za zamenjavo.

Rešitev za čiščenje stanovanja vam ponuja čistilni servis Valina, ki namesto Vas očisti in pospravi stanovanje. Za čiščenje se lahko odločite kadar koli želite. Izberete si lahko kako pogosto je čiščenje izvedeno, kaj se očisti, na kaj moramo biti pozorni, in druge pomembne stvari. Pri čistilnemu servisu Valina vam ponujamo temeljito čiščenje od stropa do tal, s profesionalno opremo in strokovnim kadrom. Očistili vam bodo nered in ostalo nesnago, ki škodujejo vam in ljudem v vašem stanovanju. Prah je eden od razlogov za razne alergije in bolezni, zato je potrebno stanovanje dobro očistiti, da bo prijetnejši za bivanje. Pri čistilnem servisu Valina vam ponujamo vsako dnevna čiščenja, več dnevna čiščenja, tedenska čiščenja in občasna čiščenja prostorov. S podjetjem pa se lahko o številu čiščenja domenimo sami.

Likvidacija podjetja

Likvidacija podjetja je lahko nujna po insolvenčnem postopku ali pa jo prostovoljno izvede lastnik. V obeh primerih se poslovanje konča, premoženjske predmete — če je mogoče – prodamo, posamezne predmete, ki jih ni mogoče prodati, lahko morda podarimo, ostalo pa ob upoštevanju okoljevarstvenih predpisov odstranimo. Ob likvidaciji so dogajanja okoli financ močno odvisna od tega, ali je lastnik podjetja likvidacijo želel ali pa ga je vanjo prisilila trajna kriza podjetja. Če odmislimo primere, ko lastnik namerno povzroči insolvenco zato, da bi oškodoval upnike in se osebno okoristi, je likvidacija v okviru insolvenčnega postopka za podjetnika vedno nezaželena, saj s podjetjem izgubi vir dohodkov in svoje premoženje, ki je morda še vezano v podjetju. Likvidacijo preprečimo pravzaprav samo tako, da ustanovimo družbo, ki prevzame nelikvidno družbo; ustanovi jo lastnik podjetja ali tretja oseba z novim kapitalom in jo kot potencialnega kupca predstavita insolventemu podjetju. Ali ta družba lahko prevzame podjetje, odločata predvsem skupščina upnikov in insolvenčno sodišče. Do prostovoljne likvidacije pride praviloma le, če podjetja ni mogoče prodati ali če si lastnik od likvidacije obeta večji dobiček kot od prodaje podjetja v celoti. Vendar prav tako, kot ni zastonj vstop v podjetniško življenje, ni zastonj tudi izstop iz njega. Veliko znesejo odpravnine sodelavcem, ki izgubijo zaposlitev; o odpravninah se s podjetnikom dogovorijo v okviru socialnega plana. Izplačila zahtevajo tudi pasivirane obveznosti (tiha bremena), ki niso bile navedene ali so bile navedene z nezadostno vrednostjo. To so n.pr. zagotovila pokojnin iz pokojninske blagajne podjetja, ki niso navedena v pasivi (t.im. stara zagotovila), nikakršne ali premajhne rezervacije za odstranitev škode, povzročene na okolju vključno z obveznostjo rekultiviranja (predvsem pri rudarskih podjetjih), latentne odškodninske obveznosti iz nedokončanih pravnih postopkov in tekočih garancij brez zadostno oblikovanih rezervacij. Po drugi strani pa izkupički od prodaje kažejo, ali se v določenih premoženjskih predmetih v bilanci dejansko skrivajo želene tihe rezerve in ali premoženjski predmeti, ki niso navedeni v bilanci (n.pr. patenti, ki jih je izdelalo podjetje samo), prinašajo izkupičke od prodaje. Finančni rezultat likvidacije je očitno povezan s težko predvidljivimi tveganji. Napačna je domneva, da podjetniku po koncu likvidacije ostane likvidacijski dobiček v višini lastnega kapitala, izračunanega z bilanco pred začetkom likvidacije, ob upoštevanju načela going-concern. Za približno sliko o pričakovanem likvidacijskem dobičku moramo sestaviti bilanco, v kateri so s posamično prodajno vrednostjo navedeni vsi premoženjski predmeti in dolgovi vključno s tihimi rezervami in tihimi bremeni.

Kodrasti lasje

Skodrani lasje so lahko zelo lepi, če jih pravilno negujemo in oblikujemo. Kodrasta frizura je sicer kar precej zahtevna, saj so takšni lasje ponavadi precej suhi in skodrani. Na trgu sicer obstaja kar precej šamponov, balzamov, gelov in sprejev za oblikovanje kodrastih las. Če podedujete takšne lase, je najbolje, da se same odločite, kakšna dolžina vam najbolj pristaja. Lahko poskusite vse dolžine, od zelo kratke frizure, do srednje dolge in dolge. Dober frizer pozna različne frizure in obraze ter zna kombinirati, na ta način lahko priporoča posamezniku ali posameznici, kakšna frizura mu oziroma ji bo najbolj pristajala. kodriDober frizer vsako vrsto las lahko spremeni v dobro frizuro. Kodrasti lasje sicer najbolje izgledajo, če so lepi in negovani, pri tem pa ni pomembna dolžina. Včasih takšni lasje izgledajo brez življenja, dolgočasni in poravnani čisto ob obrazu. S pravilno nego pa se lahko kodrastim lasem naredi precej volumna, da izgledajo lasje bolj polni in zanimivi. Večkrat ob nakupu sušilca za lase zraven dobimo še tako imenovani difuzer, ki je namenjen prav kodrastim in valovitim lasem. Difuzer je okrogle oblike in ima izbočene špice, s pomočjo katerih med sušenjem, ko vrtimo difuzer po lasišču, nastane lepo oblikovana frizura z lepimi kodri. To ponavadi uporabljajo tudi v frizerskih salonih, če želimo takšno frizuro in imamo sami vsaj malo naravno skodrane lase. Če imamo ravne lase, pa bi želeli imeti skodrane ali valovite, pa je možno lase tudi umetno skodrati s pomočjo trajne, ki lahko drži kar nekaj časa, celo do nekaj mesecev. Vendar je tudi tu pomembna pravilna nega trajno skodranih las.

Da lahko bereš o kodrastih laseh, potrebuje ta stran tudi eno lepo domeno.  Ti je prispeverk vše?? Poglej si še, kaj pravi strokovnjak o izbiri otroških avtosedežev

Igre za dva

Včasih, ko smo bili malo mlajši, smo igrice jemali čisto drugače, kot jih danes dojemajo otroci, je tako? Včasih nam je bilo samoumevno, da smo se igrali večinoma zunaj v naravi. Kaj pa danes? Danes pa otroci igrice dojemajo kot tiste igrice na računalniku. igre za 2Tudi igre za dva igralca so včasih imele čisto drugačen pomen. Ko smo včasih rekli igre za dva, smo imeli v mislih karte, človek ne jezi se in podobno. Zadnjič pa mi je nek mladenič povedal, da njemu to pomeni, da ima dve igralni konzoli. Tako da lahko igrice za dva igrata s prijateljem brez težav. Pa dovolj o tem, kaj je bilo včasih, pa kaj ne. Raje poglejva, kako lahko igre za dva prenesemo v sedanji čas. Kako lahko tudi našim otrokom omogočimo prijetnejše igranje, kot pa le zijanje v monitor. Poglejva najprej v fantovski svet. Kot Tipične igre za dva fanta bi lahko v enem mahu našteli kar štiri. Povezano pa je seveda z avtomobili, s čimer pa drugim. Eko dirkalne proge, ki jih najdete pri funky.si lahko dosežejo neverjetnih 7 metrov dolžine proge. Seveda ni to nekaj, kar se razteguje po celi hiši. Gre namreč za ovinke in ravnine. Vseeno pa je, ko jo pogledamo, velikost konkretna. Vsak od igralcev pa bo v roke vzel dinamo in ne daljinski upravljalnik. Ja, potrebno bo avtomobilčke poganjati po progi. To bo veselje. igre za punce Kaj pa igre za punce? Po navadi tukaj omenimo nekaj bolj mirnega, ali pa ustvarjalnega. Tako naj bo tudi sedaj. Punce obožujejo nakit. Še bolj s ponosom pa ga nosijo, če so ga izdelale same. Leseni set za izdelav o otroškega nakita je kot nalašč za najboljše preživljanje prostega časa. Na hitro smo omenili le malenkost od tega, kar lahko najdete pod rubriko igre za dva pri Funky.si. Bodite pripravljeni, saj boste s podporo prijetno presenečeni.

Prihaja sezona lepih frizur… No ja, kdaj pa ni sezona takšnih in druga?nih pri?esk 🙂.  Ta spletna stran za svoje delovanje potrebuje domeno. Preveri, koloiko domen je pametno imeti registriranih