Neprijetna stvar sodobnega turizma

Še ene neprijetne plati sodobnega turizma, onesnaževanja velemest, se loteva Badurina v projektu raziskovanja urbanega materialnega sveta, kjer prevzema vlogo znanstvenice, nekakšne urbane arheologinje. Gre za natančno določen proces, v katerem umetnica izbira odvržene predmete, smeti, ki jih je pridobila z metodo zbiranja. Potuje po različnih mestih sveta in po natančno določeni metodi išče, selekcionira in prezentira izbrani material. onesnaževanje okoljaTako je raziskovala v Moskvi, Pekingu in Hong Kongu in pa v Litvi, Latviji, Estoniji, Pragi, Krakowu, Bratislavi, Budimpešti in Berlinu. Izbrani predmeti z dokumentiranjem in arhiviranjem postanejo muzealije, artefakti mest, v katerih so bili izbrani, ki ne definirajo samo urbane lokacije, temveč govorijo o načinu življenja. Umetnico zanimajo izbrani objekti kot prenašalci lokalne identitete: sporočajo načine množične izdelave, tipiko kulture, zajemajo atmosfero posameznega in intimnega. Ob tem projekt opozarja na vezi med izbrano lokalno populacijo, ki je ne glede na sprejemanje vseh globalizacijskih procesov še zadržala svoje posebnosti in značilnosti. V temeljne elemente turističnega imaginarija poleg spominkov sodijo še razglednice. Japonski konceptualni umetnik Kawara je v šestdesetih in sedemdesetih letih svoje prijatelje bombardiral s potiskanimi dopisnicami, na katerih je dokumentiral vsakodnevni čas vstajanja in srečevanja z ljudmi na svojem potovanju okoli sveta. Od takrat so potovanja okoli sveta postala bolj razširjena in modna, avtorska razglednica kot medij umetniškega izražanja pa je bila deležna vseh ključnih prijemov in trendov s področja popularne kulture in sodobne umetnosti, predvsem citiranja, prisvajanja oziroma ready-madea. Tako je, denimo, Varl svoj projekt mestnega koledarja v ljubljanskem parku Zvezda v okviru projekta Ljubljana nadgradila z avtorsko razglednico v založbi galerije. V tej tradiciji sta Lažetić in Habicht svojemu prijatelju Štromajerju v roku dveh mesecev vsak dan pošiljala kartice s potovanja po Indiji, s katerih je dnevniške zapise potem Štromajer prenašal na spletno stran projekta.

Otroški nahrbtnik za v vrtec

Starše je bila kar groza. Pomislite, njun malček, pa ga imenujmo Marko, je nekoč za rojstni dan dobil otroški nahrbtnik z imenom in v obliki zajčka. Nahrbtnik je bil sicer na pogled kar lušten, mehak in plišast. Vendar ko ga je človek pogledal malo bolj podrobno, se je vprašal, le kako bo to stalo na otroškem hrbtu? In kaj kmalu se je izkazalo, da je to tudi res. Mali marko je svoj novi otroški nahrbtnik za v vrtec dal na ramena, potem pa… Naramnice so lezle iz malega ramena, ena bolj kot druga, glava zajčka pa je bila tako težka, trup nahrbtnika pa mehak, da je zajček imel svojo glavo nekje v bližini svoje riti. Namesto da bi mali Marko na izletih užival, se je mučil in mučil, da je ta nesrečni otroški nahrbtnik ostal na malih ramenih. Starša sta vedela, da nekaj morata narediti, toda kaj, sam se Marko od nahrbtnika ni želel ločiti. In domislila sta se… Sicer se zdi logično, ampak je lažje reči kot storiti – poiskati otroški nahrbtnik, ki bo prijazen do Markovega nahrbtnika in mu bo ob enem tudi všeč. Markova starša tako nista po naključju naletela na spodnji video. Kako to, da ne po naključju? Iskala sta otroški nahrbtnik za v vrtec in pred nakupom sta se želela prepričati, da bo otroški nahrbtnik resnično primeren za njunega otroka. Vas zanima, kaj ju je takoj prepričalo? Poglejte si video in stvar bo več kot očitna.

Ste opazili? V videu, ki prikazuje otroški nahrbtnik ni prav ničesar skritega. Točno se vidi oblika, velikost, ter material otroškega nahrbtnika. Tudi naramnice so čisto nekaj drugega od tistih ki jih je sedaj imel nesrečni zajček. Markova starša sta takoj vedela, da je to tisto kar iščeta. Jasne fotografije, nič skrivanja, za piko na i pa imata na razpolago še vračilo otroškega nahrbtnika, če z njim slučajno nebi bila zadovoljna. Pri funky.si namreč ponujajo kar 30 dni garancije na zadovoljstvo. Kar težko je bilo počakati en delovni dan, da je mali Marko prejel težko pričakovani svoj novi otroški nahrbtnik za v vrtec. Starša sta zanj izbrala obliko pikastega kuža. In Marku prav nič ni bilo hudo za njegovim zajčkom, kuža je bil veliko bolj simpatičen. Pa še na izletih mu ni prav nič nagajal. Tako je, tudi otroci se naveličajo nositi nekaj kar jih žuli. Otroški nahrbtnik kuža piki je postal Markov najboljši prijatelj. Spremljal ga je v vrtec, na izlete, varno in pazljivo je hranil Markovo malico, posladek, jopico, pa še s eje našel prostor za najljubšo igračko. Markovo veselje je bilo tako za njuna starša vredno zlata, še bolj dragoceno pa je bilo to, da sta vedela, da je ta otroški nahrbtnik tudi prijazen za Markova mala ramena in ga pri hoji prav nič ne moti. Kakšen motiv pa boste izbrali vi za vašega malčka? Vam je všeč otroški nahrbtnik v obliki žabice, ali morda račke? Ima vaš otrok raje medvedka, ali kuža? Izkoristite omejeno zalogo in naredite dobro delo za vašega malčka. In ne pozabite, če z otroškim nahrbtnikom ne boste zadovoljni, vam funky.si nudi 30-dnevno garancijo na zadovoljstvo. Zato le hitro kliknite sem in si izberite motiv, ki je vašemu malčku najljubši.

NAČIN ZABAVE

V dobi odraščanja se spreminja odnos fantov in deklet do igre, mladostniki se pač igrajo drugače kot petletniki in posegajo po drugačnih igračah in materialih za igro, bolj kot punčke in avtomobilčki jih privlačijo denimo gameboy in računalniške igre. »Računalniške in podobne igre vplivajo na različne otrokove sposobnosti: zaznavne (sledenje, spremljanje, prestrezanje premikajočih se predmetov na zaslonu …), kognitivne (predvidevanje, sklepanje, pomnenje, logično mišljenje …), socialne (med igro s prijatelji si izmenjujejo informacije, dogovarjajo se, izmenjujejo si igrice …) in na sposobnost koordinacije oko-roka (vešče pritiskanje na gumbe). V igri se otrok identificira z domišljijskimi, namišljenimi junaki in je aktiven, saj sam izbira zahtevnost in hitrost igre. Zato lahko tudi te igre pozitivno vplivajo na otrokov razvoj,« pravi Lešnik Muskova. Odrasli se včasih tudi po nepotrebnem bojijo, da igranje računalniških iger vodi otroka v socialno izoliranost: »Raziskave opozarjajo, da lahko računalniške igre celo povečujejo socialne stike med vrstniki; tudi če jih otroci igrajo sami, so potem, ko se družijo, igrice predmet njihovih pogovorov. Seveda pa ima prepogosto igranje računalniških iger lahko neugodne posledice za otroka, denimo glavobole, utrujenost, zanemarjanje družabnih stikov, odvisnost … Zato naj starši otroku postavijo pri igranju računalniških iger jasna pravila, na primer, koliko časa lahko presedi ob igri; pomembno je, da starši sodelujejo pri izboru iger in otroka usmerjajo tudi k drugačnemu načinu preživljanja prostega časa.« Ko otrok odraste Potem fant in dekle odrasteta, računalniške igrice ostanejo v preteklosti, lep spomin, kot tisti na oguljenega medvedka, ki ga mnogi kljub starosti še hranijo in se jim že ob spominu nanj na ustnice prikrade droben nasmeh. Morda vzbudi spomin na vonj pravkar pečenih piškotov, ki jih je mama jemala iz pečice, in ste enega zmaknili s pladnja in še vročega, ponujali svojemu medvedku, da ne bi bil žalosten. Je res ali pa se zgolj zdi, da se odrasli ne igramo več? Se z leti izgubi otroško veselje do igrač in igre? Se ne znamo več igrati? Ali pa smo prepričani, da je igra rezervirana le za otroke? »

Ženske obleke in krila

Pravijo, da obleka naredi človeka. V neki meri to še vedno drži saj ljudje vedno dobijo prvi vtis o nas glede na to kako izgledamo ali kako se vedemo. Tu so ženske še nekoliko bolj na udaru, saj so deleže nekoliko večjega ocenjevanja na videz kot moški. Predvsem izbira ženske obleke ali krila za službo je zelo pomembna. Obleka se mora prilegati, krilo ne sme biti predlogo niti prekratko. Obleči se moramo primerno. Oglejte si ženska krila.

Prek interneta ali modnih revij lahko spremljamo tekoče trende in modne zapovedi, svoj nakup pa lahko opravimo osebno ali kar iz domačega naslonjača prek spleta. Primer je spletna trgovina Lola, kjer imajo široko ponudbo oblačil za ženske, moške in otroke. V njihovi ponudbi najdemo oblačila znanih in manj znanih modnih znamk, nakit ter obutev. Pri izbiri oblačil pazimo na materiale, le ti naj bodo kvalitetni in koži prijazni. Razmerje med udobjem in izgledom pa naj bo čim bolj uravnoteženo, saj je glavni namen, da se v svojih oblačilih počutimo udobno in izgledamo kar se da privlačni na pogled.

Nakup prek spleta je mnogokrat enostavnejši, saj se izognemo gneči na cesti ali v trgovini. Poznati pa moramo svoje mere da izberemo kos, ki se nam prilega. Obleka ki jo izberemo pove veliko o naših osebnih in karakternih lastnostih. Razkrivala pa naj bi tudi naše ambicije, razpoloženje ter čustveno stanje. Za uradne priložnosti je najlažje poseči po črni barvi, saj je le ta vedno v modi in z njo težko zgrešimo. Zelo pomembno je da izberemo prave mere, da nam oblačila niso pretesna ne preohlapna, tudi dolžina mora biti ravno pravšnja. Poleg obleke pa izberemo še primeren nakit ter čevlje.

Se sprašujete kakšna barva je prava, katero vrsto oblačila izbrati? Izberite tisti kos obleke, ki poudari vaše oči, lep obraz, vaš nasmeh. Najbolj važno je, da ste si všeč in se v svoji obleki počutite udobno in pripravljeno na nove izzive.

Toplotne črpalke in njihova cena

Toplotne črpalke postajajo vse bolj priljubljen način ogrevanja ali ohlajanja ozračja, saj so odlične alternative starejšim napravam na tem področju. Lahko jih uporabljamo kot edini vir toplote v stanovanju ali hiši, ali pa le za dodatno ogrevanje v kombinaciji z solarnimi paneli.

Same naprave so priljubljene predvsem zaradi velikega izkoristka in nizke cene. Cena toplotne črpalke je lahko dokaj ugodna in se giblje okoli 800 do 1700€, kar glede na izkoristek ni veliko. V primeru, da želimo ogrevati celotno stanovanje pa moramo poskrbeti predvsem za dobro izolacijo prostora, saj se naša investicija v nasprotnem primeru ne bo zelo obrestovala.

Poznamo več vrst toplotnih črpalk, najbolj pogoste pa so naprave za ogrevanje sanitarne vode, kjer so prihranki z pravo metodo res veliki. Ponudba naprav na trgu je ogromna, tu velja omeniti podjetje Tersus, ki je ekskluzivni zastopnik in distributer toplotnih črpalk znanih proizvajalcev naprav za ogrevanje prostorov v Sloveniji.

Pri izbiri načina ogrevanja s toplotno črpalko v neki meri skrbimo tudi za okolje, saj je izpust škodljivih CO2plinov v ozračje mnogo manjši kot pri ostalih napravah. Pri delovanju črpalka koristi obnovljive vire energije, saj hladen zrak prevaja v toplega in obratno. Poraba energije za delovanje toplotne črpalke je nizka, če pa za poganjanje uporabimo še lastno sončno elektrarno katere souporaba je zelo smiselna, skoraj izničimo stroške elektrike.

Mnogo ljudi je mnenja,da so toplotne črpalke preglasne, mogoče so res glasnejše od klimatskih naprav vendar tehnologija napreduje zelo hitro, proizvajalci pa neprestano delajo na tem, da zmanjšajo hrup ter izboljšajo učinkovitost. Moderne toplotne črpalke tako delujejo veliko tišje kot prvi modeli, ki so se pojavili na trgu in če je nimamo nameščene tik ob oknu spalnice, to ne predstavlja nikakršnega problema. Najbolje da se pred nakupom posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo prestavil trenutno ponudbo naprav na trgu, njihove prednosti ter slabosti ter načine vgradnje.

Zgodovina stenskih ur

Zgodovina stenskih ur

 

stenska uraUre so zanimive naprave, ki so na voljo v tisoč in eni izvedbi. Poznamo povsem mehanične, digitalne in celo atomske. Tu vam bomo na kratko pojasnili, kako se te ure razlikujejo med seboj in zakaj uporabljamo nekatere pogosteje o drugih. Zanimivo in predvsem ugodno ponudbo stenskih ur pa najdete na http://www.ducat.si/dom-vrt/stenske-ure-in-druge.html.

 

Predhodniki stenskih ur

Sončne, vodne in peščene ure

Najprej si poglejmo, kako se je sploh vse začelo. Prve ure so bile nam vsem znane sončne in senčne ure, ki so jih prvi izdelali že v starem Egiptu in stari Grčiji. Verjetno si lahko predstavljamo, da niso bile najbolj natančne in že oblaki, kaj šele noč, so jih čisto “pokvarili”.

Naslednja stopnja v razvoju je bila vodna ura, t.i. Clepsydra. Delovanje je bilo precej preprosto: v relativno velik lonec so izvrtali majno luknjico in vanj natočili vodo. Ob prvi uporabi so s pomočjo sončne ure označili črtice na gladini vode ob vsaki polni uri in s tem je bila vodna ura pripravljena za uporabo. Sicer je delala tudi v oblačnem vremenu in ponoči, a tudi ta izvedba ni bila brez slabosti: če je bilo prevroče, je voda izhlapevala, če je bilo premraz, je voda zmrznila. Te slabosti so vodile do izuma peščenih ur, ki jiih dandanes najraje uporabljamo pri kuhanju mehkokuhanih jajčk.

Mehanske ure

Mehanske ure so bile sprva precej preproste: utež je počasi padala in s tem enkomerno pretvarjala potencialno energijo v kinetično energijo urinega kazalca. Zaradi izjemne velikosti so bile te ure zgrajene v stolpih, saj bi drugače utež prekmalu dosegla tla. Natančne so bile do 2 uri na dan, kar je bil v tistih časih izjemen dosežek. Ne boste verjeli, a še dandanes se najde kakšen primerek teh ur z utežmi, na primer v Angliji stoji taka iz leta 1386, v Franciji pa iz leta 1389.

Nihajne stenske ure

Naslednji velik skok v tej “evoluciji merjanja časa” predstavljajo nihajne ure. Galileo je leta 1581 odkril, da nihajne ure do trenutka, ko jim zmanjka nihajne energije, čas merijo neverjetno natančno. Z neprestanim nihanjem pa so lahko relativno natančne v neskončnost! Verjetno pa je pri teh urah najboljše pomirjevalen učinek nihala, zaradi česar jih še vedno uporablja zelo veliko gospodinjstev.

Prve resne težave – kako meriti čas na morju?

Na morju so se mornarji sprva orientirali predvsem po zvezdah. A tovrstna orientacija je uporabna le, ko potuješ v smeri sever-jug ali obratno. Leta 1707 se je zgodilo več pomorskih nesreč, v katerih je umrlo več kot 1000 ljudi, zaradi česar se je britanska oblast odločila, da razpiše nagrado v višini takratnih 20,000 funtov, ki bo pripadala tistemu, ki bo iznašel način za natančno merjenje časa na morju.

Mož po imenu John Harrison je za razpisano nagrado slišal leta 1728 in je začel mrzlično delati na uri z zahtevanimi lastnostmi. Triintrideset let kasneje in po treh nedelujočih urah je na dan prišel njegov četrti model ure. Posadka angleške ladje jo je testirala na poti na Jamajko, kamor so prišli v 161 dneh. In ura? Ura je zaostajala vsega 5 sekund! John je osvojil nagrado pri svojih 79 letih.

Velika dekorativna stenska nalepka

Ideja o velikem drevesu z zelenimi listi in cvetočimi plodovi na steni v prazni predsobi, mi ne gre iz glave. Velika dekorativna stenska nalepka. In če se še malo zamislim o videzu te stenske nalepke, me misli pripeljejo v malo abstraktne ali umetniške vode. Ne potrebujem dekorativne nalepke z realnim videzom. Lepo jablano z rdečimi jabolki imam že pred hišo. Problem je le v letnih časih. Pozimi so drevesa v zunaj tako turobno pusta. Ko bom imela stensko nalepko v predsobi, bo čisto drugače. Nalepka z motivom drevesa ima lahko bolj umetniški in domišljijski videz. Deblo in veje bi bile realne. Zelene cvetove in barvne plodove na stenski nalepki pa prepustimo domišljiji. Važno je, da so barvne. Razne vijuge, liki, najraje okrogle nalepkice, da popestrijo pogled. Takšna ideja se mi že mesece podi po glavi. Med prostim časom in ponoči premišljujem o prazni steni in stenskih nalepkah. Mislim pa, da se bliža čas, da se lotim nakupa in razveselim svoje srce. Mislim, da bo izbrana stenska dekoracija všeč mojim obiskovalcem. Kajti to bo prva stvar, ki jo bodo zagledali ob vstopu v moj dom.  Komaj čakam da se lotim tega projekta in podviga. Razmišljala sem že o kakovosti stenskih nalepk in ostalih karakteristikah ter kako se bo nalepka čez par let odstranila. Že od nekdaj smo navajeni, da na tri do štiri leta oziroma odvisno od uporabe prostorov, prebelimo stene. Tukaj ne vidim problema v stenski nalepki. Slišala sem že nekaj pritožb o tem kako pustijo nalepke določene sledove na steni. Ja, razumljivo da pustijo. Nekatere pustijo malo lepila, nekaterim pa ostane rob ob nalepki. Logično pomislite in se lotite dela, ne pa da se samo pritožujete. V otroški sobi sem pred časom prestavljala otroške stenske nalepke na drugo steno. Brez problema sem jih odstranila in prilepila na drugo stran. Stena je ostala lepa kot prej, kajti zamenjavo sem naredila v parih mesecih. Čez kakšen teden pa sem šele opazila madeže na steni, kjer so bile otroške nalepke. Takoj sem se prijela za glavo, kako tega nisem prej opazila. Vendar ko sem pobliže pregledala, je ostalo na steni nekaj lepila od nalepk in se je gor prilepil prah. Vzela sem suho krpo ter prebrisala steno na tistem koncu, tako da je šlo lepilo in vsa umazanija dol. Druga možnost kjer ob odstranitvi stenskih nalepk ostane barvni rob, pa zahteva malo več dela. Razumljivo da po dolgotrajni uporabi nalepke oziroma ob večji uporabi prostora, kjer je stenska nalepka, postane stena umazana. Ravno zato prebarvamo stene na par let. Stensko nalepko odstranimo in za njo je stena enaka kot prvič, ostali del pa pokaže kako se je ob dolgotrajni uporabi stena zamazala. Ni druga rešitve, kot da stenske nalepke odstranimo in prebarvamo stanovanje. V tem času se nalepke lahko naveličamo. Ker večinoma niso tako velik strošek jih zamenjamo za druge dekorativne nalepke.

Lepotilni učinki

Podpora modrosti rastlin Naravna kozmetika temelji na zdravilnih in lepotilnih učinkih zelišč in rastlinskih olj, kreme in losjoni iz zakladnice narave pa pripomorejo tudi k varovanju okolja. Naravni izdelki spodbujajo kožo, da sama proizvaja svoje učinkovine. Kreme tako sodelujejo z njo in zato skorajda ne povzročajo alergij. Koža mora delati, naravna kozmetika pa jo pri tem le podpira z modrostjo rastlin, ki jih vsebuje. Izberite svojo naravno nego! Pri odločitvi za naravno kozmetiko se sprva lahko zgodi, da se po nekaj dneh uporabe pojavi rdečica ali netipični izpuščaji. Vendar ni skrbi – gre namreč za naravni proces čiščenja kože. Za potrditev, ali smo kljub vsemu alergični na naravno kremo, pa opravimo preizkus in jo nanesemo na notranjo stran roke. Če se pokaže reakcija, gre za alergijo na katero od sestavin v kremi, zato je nehamo uporabljati. Če pa reakcije ni, a jo čutimo, na primer na obrazu, gre za naravni proces razstrupljanja kože. Potrpimo in vztrajajmo – naravna kozmetika se vsekakor obrestuje. lepotilni učinki Maslena nega V zadnjem času so od naravne kozmetike, ki ne povzroča alergij, zelo zaželeni izdelki za nego kože iz masla. Varujejo pred izgubljanjem vlage in so najboljša nega za obraz in izpostavljene predele na rokah, komolcih in kolenih. Vežejo se z naravnim hidrolipidnim plaščem in ne mastijo polti. Po nanosu je koža prožna in gladka. Vitamin E v maslu jo varuje pred negativnimi vplivi okolja in tako preprečuje staranje. Nanos pa gre resnično kot po maslu. Eno izmed najbolj priljubljenih in učinkovitih je zagotovo karitejevo maslo. Beseda karite pomeni življenje, karitejevo drevo pa raste v osrednji Afriki. Z njegovimi sadeži se domačini prehranjujejo, medtem ko iz semen, ki vsebujejo približno 50 odstotkov maščobe, pridobivajo maslo, ki je zaradi odličnih lastnosti primerno za naravno nego telesa. Blagodejne snovi delujejo kot vezivo za vlago in tako gladijo kožo ter jo varujejo pred izsušitvijo, saj se olje zelo dobro vpija. Uporabno je brez dodatkov in zato primerno tudi za občutljive. Pospešuje celo zdravljenje brazgotin in zmanjšuje gube. Poleg vsega ima naravni zaščitni faktor. V kožo dovaja precej vlage, obnavlja kožne celice in je dobra osnova za izdelavo mazil in krem. Najboljše je v izdelkih za nego ustnic ter kremah za telo in obraz. Predvsem pa ne povzroča alergij na koži.  

Spoznavanje po tekočem traku

Zadnja ameriška strategija za samske, ki si želijo spoznati partnerja, ima veliko imen (nirvam) (onedate): hitri zmenki, ekspresni zmenki, desetminutni zmenki ali kratko in malo minizmenki. Gre za eno in isto, pa najsi se imenuje kakorkoli: zakaj bi prebili ves večer s tujcem, če vam je že po nekaj minutah jasno, da ga ne prenašate. Da bi preprečili neljubo zapravljanje časa in živcev, so si izmislili takole strategijo: moški in ženska si sedeta nasproti. Zadoni gong in v naslednjih sedmih do desetih minutah poskušata izvedeti drug do drugem kar največ. Ko gong zadoni drugič, moški vstane in stopi k ženski. Na takem sestanku v San Franciscu si je sedlo naproti 200 moških in žensk, starih od 30 do 60 let, z upanjem na obrazu. Na ukaz so se začeli pogovarjati. Le peščica jih je bila zdolgočasenih. Triinštiridesetletna krajinarka Janet je govorila o sanjskih počitnicah in konjičkih. Bančnik John ji je postavil nekaj lahkih vprašanj o poklicu in rodu. Oseminštiridesetletni gospodinji Karli pa je bilo po dveh minutah že dovolj. Že po dveh stavkih ve, ali se bo vžgala iskra ali ne. Dana, trenerja fitnesa s kapljami znoja na čelu, je presenetilo, kako težko se je vsakih sedem minut pogovarjati z drugo tujko. Ta večer je spoznal 15 žensk. Eno od njih bi si želel še kdaj videti. Richard, predsednik združenja American Singles, je tako zbral največjo skupino samcev in trdi da je to najhitrejši, najučinkovitejši in najmodernejši način, da si najdemo partnerja. Bo že vedel. Polnih 23 let si prizadeva združevati in zbliževati osamljena srca tako v ZDA kakor v drugih angleško govorečih državah. »Sedemminutni zmenek je zadnji hit, širi se kot ogenj in bo kmalu zajel Evropo,« napoveduje. Metodo hitrega spoznavanja je izumila židovska skupnost v New Yorku in Los Angelesu, da bi spravila skupaj ljudi iste vere. Posnemale so jo druge skupine. Po Gossovem mnenju je tako hitro spoznavanje imenitno za plašne ljudi, ki nimajo dovolj samozavesti, da bi nagovorili tujca v avtobusu ali pivnici. Vsem, ki si želijo spoznati partnerja, pa svetuje, naj ne govorijo o denarju, svoji teži ali prejšnjem partnerju, ampak raje o svojih sanjah, načrtih in konjičkih.

Clocky – budilka ki pobegne

Budilka ki pobegne – Clocky bo poskrbela, da ne boste poslušali vedno iste zgodbe in izgovore! So to le želje ¸za darila, ali je lahko resnično? Ah, zjutraj sem zaspal, mi ni uspelo it telovadit. Res sem hotel iti, ampak, ampak, ampak… Pomisli, bi imel še takšne izgovore, če bi ga budila budilka ki pobegne – clocky? Mogoče ta vaš zaspani prijatelj v kratkem praznuje? Mogoče rojstni dan? Če je temu res tako, ga malo povprašajte, kakšne želje za darila ima v mislih. Mogoče si bo sam od sebe zaželel nekaj, s čimer bo pregnal to zaspanost. Ena izmed super idej za darilo je tudi budilka ki pobegne – Clocky

Clocky – zabavno darilo

clocky budilkaTudi če so njegove želje za darila drugačne, če na prvo žogo ni v njegovih mislih budilka ki pobegne – clocky, mu vseeno lahko pomagate. Bodite super prijatelj, ki pomaga rešiti neprijetno težavo. Ne le, da bo ob tej budilki ki pobegne – clocky čisto vsak zagotovo vsatane. Vendar ob tem prebujanju se bo vaš prijatelj tudi kvalitetno natelovatil, že na vsezgodaj, saj bo budilko ki pobegne – clocky najprej moral ujeti – naprej, nazaj, levo, desno, obrat…Mogoče pa so njegove želje za darila vsebovale tudi jutranje aktivnosti. Situacija pa ni tako preprosta, ne govorimo le o dirkanju budilke. Ta budilka ki pobegne – Clocky poleg tega ustvarja tudi neverjetno nadležen zvok, ki čisto vsakega zagotovo postavi pokonci. Tako boste s takšnim darilom (budilka ki pobegne – clocky) uslišali ne le eno, temveč kar nekaj želja za rojstni dan vašega prijatelja.

budilka ki pobegne je super ideja za darilo

Kako deluje to zabavno darilo? Budilka ki pobegne – Clocky se enostavno odpelje. Vaš prijatelj pa za njo – reši dve težavi na mah – zbudil se bo, zraven pa še malo potelovadil. Zato hitro kliknite na spodnji gumb in že jutri je to izvirno darilo lahko pri vašemu prijatelju. Budilka ki pobegne – Clocky potrebuje 4xAAA baterije, ki niso vključene. Da pa bodo želje za darila popolnoma uslišane, pa lahko baterije dodate kot opcijo.